Gebrek aan (proces)technici in Rotterdamse havengebied – bereikbaarheid

Vele initiatieven worden door bedrijven, overheid en opleidingsinstituten ondernomen om jonge mensen te interesseren voor de techniek. Ik heb al eerder geschreven over de invloed van de ouders op de keuze voor een opleiding in de techniek.

Bereikbaarheid

Een ander probleem om leerlingen te interesseren voor werk in het Rotterdamse havengebied is de bereikbaarheid. Door de opzet van het gebied met bruggen en tunnels rijd je van de ene naar de andere muizenval.
De ontwikkeling van de tweede Maasvlakte zal alleen maar meer verkeer en files veroorzaken waar de medewerker van morgen dagelijks mee te maken krijgt. Meer asfalt en een extra tunnel lijken op dit moment de oplossing.

Reistijd

Ik heb me laten vertellen dat het nu twee uur kost om met het openbaar vervoer vanuit Rotterdam in het Botlek/Europoort gebied te komen. Ben benieuwd hoeveel tijd het in de toekomst gaat kosten als je met het openbare vervoer naar de tweede Maasvlakte wilt reizen.

Alternatief

Als jongere kan je natuurlijk ook met de scooter naar je werk of stageplaats. Vanuit Rotterdam in weer en wind moet je je werk wel heel leuk vinden wil je niet bezwijken voor een baan dichterbij Rotterdam bijvoorbeeld als monteur met een eigen serviceauto.

Oplossing?

Zou het wellicht een idee zijn om op de treinverbinding welke nog naast de Betuweroute ligt te gebruiken voor een stoptrein vanuit het Rotterdamse die aansluit op de ploegentijden?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Arbeidsmarkt, Botlek, Europoort, Maasvlakte, Rotterdamse havengebied, Techniek, Vergrijzing & ontgroening en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s