Wat je kan dromen kan je doen!

De potentie en kracht van onze verbeelding

Alles wat ooit door mensen is gemaakt, bestond eerst alleen in hun gedachten. Geloven dat je iets kan is de essentie van creëren. Ook jij beschikt over deze enorme potentie. Alles waarin jij gelooft, wordt werkelijkheid. Jouw verbeelding maakt het onmogelijke mogelijk en is het enige waarmee jij jouw toekomst kan vormgeven.

Als je denkt: ‘Dat kan ik niet’ is de kans zeer groot dat het je ook niet lukt.

Zo is het wetenschappelijk bewezen dat bijen niet kunnen vliegen. Volgens de wetten van de aërodynamica zijn hun vleugels daarvoor te klein. Probleem is dat bijen deze wetten niet kennen en niet weten dat ze niet kunnen vliegen, daarom vliegen bijen.

De bij heeft de moed of naïviteit om iets te doen waarvan de wereld zegt dat het niet kan, dus om het onmogelijke mogelijk te maken.

Saboteurs

De grootste vijand van je verbeelding is je twijfel. Twijfel vergiftigt je besluitvorming. Je bent bang dat je niet in staat bent je doelen en dromen te realiseren. Wat twijfel je doet vergeten is dat jij zelf aan het roer staat van jouw eigen leven.

Ieder mens heeft angst voor veranderingen, voor het onbekende en is bang kwijt te raken wat hij heeft en kent. Verandering is echter heel normaal en noodzakelijk voor jouw vooruitgang, groei en ontwikkeling. Alles is hiervoor ook bij jou aanwezig, het dient alleen ontdekt en ontwikkeld te worden.

Welke toekomst kan jij voor jezelf dromen?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Doelstellingen, Leiderschap, Ontwikkelingen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s