Voorkom het olifantensyndroom

“Zodra je geen plezier meer hebt in je werk, moet je stoppen!”. Dit antwoord krijg je als je tijdens een borrel of verjaardag weer eens klaagt over je werk.

Wie neemt daadwerkelijk dit advies ter harte en gaat op zoek naar een andere baan? Slechts weinigen blijkt uit onderzoek. “78% van de werknemers verlangt naar een heel ander beroep” (onderzoek van http://www.werksite.nl). Volgens het boek de Carrière Code; “10% van de mensen is gepassioneerd over zijn baan. Wat deze mensen doen, is de uitdrukking van wie ze zijn en ze genieten van hun werk.”

Veel mensen voelen zich onlosmakelijk verbonden met hun werk waardoor ze niet eens overwegen van baan te veranderen. Zij lijden aan het olifantensyndroom.

Een volwassen olifant ligt vast aan een relatief dunne ketting die hij eenvoudig kapot kan trekken. Toch doet hij dat niet? Zo’n olifant is als jong aan deze ketting gelegd. Toen heeft hij vaak geprobeerd zich los te trekken waarvoor hem de kracht ontbrak. De olifant heeft in de loop der jaren dus afgeleerd zich los te trekken, dat lukt toch niet. Nu hij als volwassen olifant sterk genoeg is om zich te ontdoen van de ketting, probeert hij het niet meer.

De olifant en jij hebben echter wel degelijk een keuze. Een keuze om het leven te leiden waarvoor je bewust kiest. Onbewust ken jij je eigen kracht.

Volg het advies en zoek een bron van inkomsten die jouw energie geeft!

Bedenk dat; “angst is voor even, spijt voor altijd” – Daniël Lohues

Dit bericht werd geplaatst in Leiderschap. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s